Ultradent Products GmbH
Ultradent Products GmbH

Ultradent Products GmbH

Over ons

Wij laten de wereld glimlachen, al meer dan 45 jaar!
Het is de missie van Ultradent Products om de mondgezondheid wereldwijd te verbeteren: door wetenschappelijk onderzoek, creativiteit, voorlichting en training. We streven ernaar om artsen vooruitstrevende en betrouwbare oplossingen te bieden met respect voor patiënten en hun welzijn.

Onze kernwaarden zijn integriteit, zorg, kwaliteit, innovatie en hard werken. Ze hebben invloed op elke beslissing die we nemen en elk product dat we maken. Dankzij deze kernwaarden en onze focus op continue verbetering zijn we uitgegroeid tot internationale leverancier en producent van tandheelkundige materialen.

OVER ULTRADENT PRODUCTS
Na zijn afstuderen aan de Loma Linda University en het opzetten van zijn praktijk in 1976 ontwikkelde dr. Dan Fischer de unieke hemostatische oplossing Astringedent™. Hij deed dit met het oog op de behoefte aan een weefsel-behandelingsproduct voor snellere, sterkere hemostase. Het hemostaticum Astringedent groeide samen met de Metal Dento-Infusor™-tip en Ultrapak™-draad uit tot de basis van het systeem voor chemisch tissue management van Ultradent Products. Voor het eerst konden tandartsen snel en oorspelbaar diepe hemostase bereiken. Het succes van het hemostaticum Astringedent zette dr. Fischer ertoe aan om door te gaan met het ontwikkelen van innovatieve, verbeterde oplossingen voor de dentale sector. Dit leidde tot de oprichting van Ultradent Products, Inc. Het bedrijf is inmiddels in zijn 45e jaar en is uitgegroeid tot een familiebedrijf dat wereldwijd actief is in de productie en distributie van tandheelkundige materialen. Nog altijd heeft Ultradent Products als visie om overal ter wereld de mondgezondheid te verbeteren door levering van betere tand-heelkundige producten die toonaangevend zijn binnen de branche. Dr. Fischer heeft vele patenten op zijn naam staan.

Ultradent Products onderzoekt, ontwikkelt, produceert en distribueert momenteel meer dan 500 verschillende materialen, apparaten en instrumenten, die door tandartsen over de hele wereld worden gebruikt. Daaronder vallen ook twee systemen voor bleekbehandelingen: het gerenommeerde, toonaangevende Opalescence™ Tooth Whitening System en het baanbrekende Opalescence Go™, het unieke, professionele systeem voor thuis bleken. De productreeks van Ultradent Products omvat ook de bekroonde VALO™-ledpolymerisatielamp, de fissuursealant UltraSeal XT™ hydro en het etsmiddel Ultra-Etch™.

Ultradent Products was prijswinnaar van de wedstrijden ‘Small Business Administration’s Exporter of the Year’ en ‘Direct Distributor of the Year’. Zeer recent kreeg Ultradent Products de ‘Health Care Heroes’-prijs in de categorie bedrijven. Ultradent Products en dr. Fischer genieten erkenning voor hun toonaangevende rol binnen de branche en hun belangrijke bijdragen aan de beroepsgroep. In 2013 heeft het bureau voor economische ontwikkeling van Utah dr. Fischer uitgeroepen tot ‘International Man of the Year’, voor zijn bijdrage in het onderhouden van economische en culturele contacten tussen de staat Utah en de Europese Unie.

Dr. Fischer streeft continu naar ‘wereldwijde verbetering van de mondgezondheid’. Naast de distributie binnen de gebruikelijke beroepsgroep doneert Ultradent Products ook producten voor humanitaire doeleinden, zowel plaatselijk, landelijk als internationaal. Daarnaast ondersteunt Ultradent Products een non-profitorganisatie, de ‘Diversity Foundation’. Deze stichting zet zich in voor het voorkomen van haatgerelateerde criminaliteit en intolerantie. Doelstelling van de stichting is het stimuleren van diversiteit en de bewustwording van multi-culturaliteit onder mensen van alle achtergronden.

Dr. Fischer leeft volgens dezelfde normen en waarden die gelden voor Ultradent Products: integriteit, kwaliteit, hard werken, innoveren en zorgzaamheid. Als hij niet werkt, is hij graag bezig in zijn tuin of brengt hij zijn tijd door met zijn vrouw, zijn kinderen en zijn vele kleinkinderen.

Nieuws

Vacatures

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top