Ultradent Products présente un nouveau composite universel
Ultradent Products GmbH

Ultradent Products introduceert nieuw one-shade composiet

Ultradent Products Inc., een toonaangevend bedrijf dat hoogwaardige tandheelkundige materialen ontwikkelt en produceert, introduceert de universele composiet Transcend™, een nieuw composietmateriaal met ongeëvenaarde esthetische en gebruikseigenschappen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Transcend-composiet is speciaal ontwikkeld om eenvoudiger te kunnen restaureren doordat voor de meeste restauraties slechts één kleurtint nodig is.

Dankzij de Resin Particle Match™-technologie van Ultradent Products is Transcend-composiet heel translucent wat zorgt voor ideale pigmentatie en opaciteit. Hierdoor past de composiet zich aan de omringende dentitie aan. De kleur ‘Universal Body’ heeft ook een optimale opaciteit voor het blokkeren van de onderliggende kleur van het gebitselement. Hierdoor is geen extra opaker nodig.

“Met Transcend-composiet kunnen tandartsen heel eenvoudig uitstekende resultaten behalen”, aldus adjunct-directeur onderzoek en ontwikkeling bij Ultradent Products, Neil Jessop. “De unieke formule biedt een perfecte balans tussen flexibiliteit, sterkte en glansbehoud, en waarborgt zo de lange levensduur waar patiënten naar op zoek zijn.”

Dankzij zijn nanohybride formule is Transcend-composiet niet alleen heel sterk, maar ook gemakkelijk vorm te geven. Daardoor is het ideaal voor restauraties in het front én in de zijdelingse delen. Daarnaast zijn de gebruikseigenschappen van Transcend heel precies op elkaar afgestemd, zodat de composiet stevig, maar toch goed vervormbaar is. Daardoor blijft het goed op zijn plaats en zakt het niet in of uit tijdens gebruik. Het materiaal is zeer goed bestand tegen slijtage, maar tegelijkertijd ook minder abrasief voor de antagonisten dan andere composietmaterialen op de markt.

Naast de kleur ‘Universal Body’ heeft Transcend-composiet ook vier dentine- en twee glazuurkleuren, voor casussen waarbij laagopbouw gewenst is. Deze kleuren zijn zorgvuldig gekozen uit de populairste kleuren van de esthetische composietmaterialen van Ultradent Products. Op die manier beschikken tandartsen over alle kleurtinten die bij de meeste restauraties worden gebruikt.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top