XPLEX – THE DOUBLE MAKER

Beschrijving

XPLEX – THE DOUBLE MAKER

XPLEX is een duaal te gebruiken slagvast gemodificeerd warm en koud polymeriserend prothesemateriaal. De prestatie van het product, zoals bijv. de slagvastheid, voldoet aan de eisen van de norm EN ISO 20795-1. De ‘high-impact’-modificatie verbetert de fysische eigenschappen van het materiaal en biedt daardoor een hoge breukvastheid.

HET 2 IN 1 POLYMEER.
Het nieuwe polymeer is geschikt voor koude en warme polymerisatie. Het is de monomeer die de verwerking van de kunststof bepaalt, of dat nu warm of koud is, wordt bestemd door de respectievelijke koude of warme monomeercomponent.

ÉÉN SYSTEEM. VELE VOORDELEN.
Het laboratorium heeft de mogelijkheid in te gaan op de verschillende voorkeuren van de tandtechnici, die de methode voor de afwerking vrij kunnen kiezen. Of het nu gaat om stoppen, persen of gieten: binnen het systeem kunnen verschillende verwerkingsmethoden worden toegepast. KOUD of WARM – XPLEX is een systeem met slechts drie componenten. Dit zorgt voor een geoptimaliseerd voorraadbeheer en een betere aanpak van bronnen van fouten. Binnen het systeem kunnen correcties en reparaties worden uitgevoerd met XPLEX COLD.

Daarnaast voldoet de kunststof aan de standaard eisen van de klanten: makkelijk te doseren, werkstukken zonder luchtbellen, weinig verkleuring en plaquevorming, goede polijstbaarheid en een goede hechting aan prothese-elementen.

DE VERWERKING.
De langere verwerkingstijd was een van de belangrijkste punten bij de ontwikkeling, zodat de tandtechnicus zich bij het verwerken prettig voelt en niet onder stress komt te staan.

LEGENDARISCHE KLEUREN.
De kleuren voor prothesekunststoffen van CANDULOR zijn legendarisch en zetten de toon op het gebied van afneembare prothetische voorzieningen. De semi-opake prothesekunststof met de originele kleur 34 is al vaak gekopieerd, echter zonder het gewenste resultaat. De XPLEX portfolio omvat naast kleur 34 de standaardkleuren 1, 3 en 5 en tevens de karakteriseringskleuren 53, 55 en 57.

Scroll naar top