Plaats de kroon op uw werk met een bezoek aan dentex 2022

Drie dagen lang heten we u van harte welkom in Brussels Expo, paleis 5 om te connecteren met de belangrijkste spelers op de markt. Dit mag u verwachten.

Programma vrijdag 30 september

Learn

10:30

Michèle, Secretaris generaal CSD

Infosessie over de laatste wijzigingen in de regelgeving.

14:00

Jan Stanley Brown | Dentaverse
Tommie Van de Velde | Mond
Olivier Calmels | Clinique dentaire Van Volxem

18:00

Michiel, Restauaratief tandarts (NVVRT) en adviseur Duurzame Mondzorg.

Om ons heen zien we de gevolgen van de opwarming van de aarde in steeds grotere vormen duidelijk worden. Niet ver weg maar voor onze neus. De zorg draagt met gemiddeld 7% bij aan het uitstoten van broeikasgassen. Wereldwijd staan we voor een grote uitdaging. Ook in de mondzorg moeten we en kunnen we ons steentje bijdragen. Hoe kunnen we in de mondzorg zuinig omgaan met de natuurlijke hulpbronnen als grondstof, water en energie? Waar staan we nu en waar moeten we naartoe. Elke stap telt, doe mee en start morgen met de praktijk toekomstbestendiger maken!  

Train

10:30

Extracties uitvoeren in de tandheelkundige praktijk is niet altijd eenvoudig. In deze sessie wordt de extractie van A tot Z uitgelegd. We bespreken de (contra)indicaties, de voorbereiding, de extractie en nazorg. Maar ook hoe je moet omgaan met complicaties. Aan de hand van videofragmenten wordt de extractie praktisch uitgelegd.

10:30

Jan Stanley Brown
Samy Ayachi
Floris Keyzer

Understand and get ready for the future of dentistry with Web3, VR & Metaverse.

13:00

Capture the most natural smile of the patient

15:30

We weten allemaal wel dat we bij wortelkanaalbehandelingen een rubberdam moeten gebruiken. Toch tonen de cijfers in de literatuur aan dat dit nog altijd een probleem vormt bij veel tandartsen.Wie zijn ze, wat bezielt hen en waarom gebruiken ze het niet? In deze lezing wordt dieper ingegaan op het gebruik van de rubberdam. Wat zijn de voordelen, wat zijn de nadelen? Hoe ga je als tandarts praktisch te werk. Aan de hand van literatuur en klinische voorbeelden zal ik de deelnemers ervan overtuigen dat ze niet meer zonder kunnen. Verder worden er verschillende tips en tricks aangehaald die het gebruik vergemakkelijken. Deze tips en tricks worden in de workshop in de praktijk omgezet.

De key learning points zijn:

  • Begrijpen waarom het gebruik van de rubberdam noodzakelijk is.
  • Hoe een rubberdam gemakkelijk en voorspelbaar te plaatsen.
     

Guided Tour 

Tijdens de tour stoppen we bij 4 standen waar u telkens een demo en een unieke verrassing ontvangt. De tour die u niet mag missen! 

10:30

 Stand 5452 | Vlaamse beroepsvereniging tandartsen

15:30

 Stand 5452 | Vlaamse beroepsvereniging tandartsen

Share

13:00

Duurzame tandheelkunde: How-to Guide voor tandartspraktijken: Deze lezing verkent het bewijs over hoe tandheelkunde bijdraagt aan schade aan de planeet, manieren om het te verminderen, en bereidt tandheelkundige teams voor om duurzamer te worden + Q&A

Meet

12:30

Join and participate to an open talk on sustainable dentistry with Dr. Philippe Moock

Next

10:00 – 18:00

Be ready for what’s coming next. Understand the overall direction and capabilities of digitalization and VR. Try out the latest technology within the Dentalia Village

Invest

14:00

Live open talk with Startup founder – Martin Ravets – Mawzi

Scroll naar top