Plaats de kroon op uw werk met een bezoek aan dentex 2022

Drie dagen lang heten we u van harte welkom in Brussels Expo, paleis 5 om te connecteren met de belangrijkste spelers op de markt. Dit mag u verwachten.

Programma donderdag 29 september

Learn

11:00

Begin 2022 trad de wet inzake kwaliteitsvolle praktijkvoering in voege, in de nomenclatuur werden bijkomende verplichtingen opgenomen om te mogen attesteren. Zo wordt het vanaf 1 oktober mogelijk om sommige vergoedbare behandelingen te delegeren aan mondhygiënisten. Wat zijn de voorwaarden hiervoor?

In zijn lezing geeft Marc Seijnhaeve inzicht in de praktische gevolgen die voortvloeien uit deze wijzigingen, en licht hij bovendien enkele minder bekende nomenclatuurweetjes toe.

14:00

Prof. Dr. Maria Orellana |Professor and clinic director of the Orthodontic Program at the Université Libre de Bruxelles (ULB) at the Erasme Hospital
Dr. Sofie Velghe
Xavier Lamote

Hoe kunnen tandartspraktijken de digitale adoptie versnellen en het potentieel van geavanceerde digitale oplossingen benutten om uitgebreide zorg en ondersteuning te garanderen tijdens alle interfaces van het zorgproces?

Train

10:30

Het plaatsen van hechtingen in de mond is niet altijd vanzelfsprekend: “Plaats ik een hechting na een extractie van een melktand?”, “Moet ik anders hechten indien de patiënt bloedverdunners neemt?”, “Kies ik hier voor een spontaan resorbeerbare draad of net niet?”, “Hoe plaats ik weeral een doorlopende hechting?”. Een goede basiskennis over wanneer wel of niet te hechten, type draad, soort hechting en verdere opvolging is onmisbaar in de tandheelkunde. In deze praktisch georiënteerde sessie focussen we ons op hoe vlot te hechten en leren we de basis aan om hechtingen te plaatsen. Aan het einde van deze workshop moet je voldoende kennis hebben om zelf je type draad en materiaal aan te kopen, in te schatten wanneer je wel of niet moet hechten, vlot te hechten en de juiste techniek toe te passen in elke basis situatie.

 

10:30

Jan Stanley Brown
Samy Ayachi
Floris Keyzer

Understand and get ready for the future of dentistry with Web3, VR & Metaverse.

15:30

Wouter staat stil bij de mogelijkheden, voordelen en toepassingen van de digitale intra-orale scanner. Bij veel tandartsen is de wil om te starten met digitale tandheelkunde zeer groot. De aankoop van een intra orale scanner is een eerste stap in de wereld van de digitale tandheelkunde. De aankoop van een intra orale scanner is een hele investering en dient wel overwogen te worden. Hoe werkt een digitale mondscanner en welke scanners zijn er momenteel op de markt? Wat zijn hun toepassingen in de tandheelkunde en hoe integreer je dit in een moderne praktijkvoering? Aan de hand van klinische cases zal Reybrouck Wouter en overzicht geven van de mogelijkheden om de workflow van de dagelijkse praktijk zoveel mogelijk te digitaliseren. Verschillende merken van intra orale mondscanners zullen beschikbaar zijn om uit te testen en tips en tricks zullen gedemonstreerd worden. Wouter Reybrouck zal de deelnemers individueel begeleiden in deze praktische workshop.

Guided Tour 

Tijdens de tour stoppen we bij 4 standen waar u telkens een demo en een unieke verrassing ontvangt. De tour die u niet mag missen! 

10:30

 Stand 5452 | Vlaamse beroepsvereniging tandartsen

15:30

 Stand 5452 | Vlaamse beroepsvereniging tandartsen

Share

13:00

Nicolas Jacquet & James Goffin (Own Capital) |  Real Estate Investement in Belgium

Gesprek met expert : Vastgoedinvesteringen in België : Update over de huidige marktsituatie en focus op investeringsstrategieën + Q&A

14:00

Michèle Aerden (CSD) |  Live talk + Dentalia show interview (FR)

Meet

12:30

Join and participate to an open talk on sustainable dentistry with Dr. Philippe Moock

Next

10:00 – 18:00

Be ready for what’s coming next. Understand the overall direction and capabilities of digitalization and VR. Try out the latest technology within the Dentalia Village

Invest

14:00

Live open talk with experts – Nicolas Jacquet & James Goffin – Own Group

Scroll naar top