Onze privacy policy en legal notice lees je hier.

Investeerders kopen tandartsen op

12/03/2018

De tijd van individuele tandarts-praktijken lijkt uit te sterven, schrijft De Tijd. Steeds meer ketens met meerdere tandartsen rukken op. De Nederlandse keten DentConnect, die minder dan een jaar geleden naar ons land kwam, telt hier intussen al twaalf praktijken. Tegen het einde van het jaar moeten dat er 20 zijn, maken de Nederlanders zich sterk.

Ook de Zwitserse keten Colosseum Dental, de grootste in Europa, komt binnenkort naar België. Achter de keten zit Jacobs Holding, ook bekend van de chocoladeproducent Barry Callebaut.

De Belg Patrick De Maeseneire, de CEO van Jacobs Holding, is voorzitter van Colosseum Dental. 'De consolidatie in Europa is nog maar net begonnen', zegt hij. In Finland werkt al een op de drie tandartsen voor een keten. In België is dat voorlopig slechts 5 procent, 'maar dat aantal dikt aan', benadrukt de woordvoerder van het Verbond van Vlaamse Tandartsen.

Groepspraktijken

In Finland werkt al een op de drie tandartsen voor een keten. In België is dat voorlopig slechts vijf procent, ‘maar dat aantal dikt aan’, benadrukt de woordvoerder van het Verbond van Vlaamse Tandartsen.

Jonge tandartsen verkiezen een groepspraktijk, waar de werkuren flexibeler zijn en dure infrastructuur gedeeld kan worden. Ons land telt circa 6.000 tandartsen, waarvan 4.400 in Vlaanderen.


Registreer u voor onze nieuwsbrief

Op 4, 5 & 6 oktober 2018 opent dentex opnieuw haar deuren. Dit is een onmisbaar event voor iedereen die actief is binnen de dentale sector.

Dentex is de belangrijkste samenkomst van de dentale sector in België. Dit is een uniek platform waarbij 6.500 professionals zich verenigen om de laatste nieuwe producten en diensten binnen de sector te ontdekken.

Tijdens dit driedaagse event verzamelen meer dan 140 van de grootste leveranciers zich om hun innovaties, technieken en hun kennis met de sector te delen.

 

DENTEX
BRUSSELS EXPO
BELGIEPLEIN 1 B - 1020 BRUSSELS
+32 (0)9 241 94 46
INFO@DENTEX.BE

Met het voortzetten van uw bezoek aan de website, accepteert u het gebruik van cookies om op maat gemaakte aanbiedingen en diensten aan te bieden. Lees meer